top_banner

Opplevelser Attraksjoner Overnatting Kurs og konferanser Trafikkinfo

Vanngleder

29.04.08 |

Foto: Torstein Ihle

Med en elve- og sjøfront på 286 kilometer, innbyr Drammensregionen til bading, seiling, fiske og andre spennende vannaktiviteter.


La barna boltre seg i fjæra og lete etter krabbe, ta deg en forfriskende seiltur på fjorden, eller simpelthen finn roen med fiskestanga ved et stille tjern i marka mens du nyter solnedgangen. Vann er helt sentralt i Drammensregionen og gir de flotteste opplevelsene du kan tenke deg.

Den lange kyststripa fra Sandebukta via Drammensfjorden og rundt Hurumhalvøya til Askers grense har mye å by på. Tusenvis av hytteturister har innsett det for lengst, og bruker kysten flittig. Her er rett og slett et yrende liv. Badeplassene ligger tett og det er nok å finne på, enten du liker å padle, stå på vannski, seile på brett eller kanskje prøve deg etter makrellen. Og få steder er kulturen mer til stede og naturen mer intens enn langs kyststien som bukter seg gjennom landskapet hele veien.

Du blir kanskje overrasket når du finner to ”sørlandsbyer” med klassisk hvit trehusbebyggelse her. Svelvik med den heftige og trange Svelvikstrømmen og Holmsbu med sin spesielle kulturatmosfære. I et halvt århundre søkte skandinaviske malere og diktere til dette stedet ved Drammensfjorden.

Gjestehavnene i Holmsbu, Svelvik og Sætre er både reisemål og utgangspunkt for utforsking av en spennende skjærgård. I Sandebukta finner du båtidyller som Fantebukta og Gåserumpa, mens den helt spesielle øya Mølen midt i Oslofjorden byr på natur, plante- og dyreliv du ikke finner maken til. Batteriøya med Svelvik kommunes tusenårssted er et friområde som er mye benyttet av store og små. Og fra Sætre er Oscarsborg lett tilgjengelig med båt.


<< Tilbake til forsiden


Online booking

Vis større kart

VisitNorway Turistkontorer